Om het ArcheryTRAP schieten goed onder de knie te krijgen moeten we voldoende kennis hebben van de instinctieve stijl van schieten. Schutters die het barebow schieten, wat betekend dat de schutters schieten met een boog zonder enig hulpmiddel om te mikken, goed beheersen zullen ook sneller goede resultaten behalen in het ArcheryTRAP schieten. Het instinctief ankeren in het TRAP schieten is belangrijk om de vliegende Targets te treffen, omdat er snel moet gereageerd en geschoten worden.

Alvast enkele tips om beter te leren BareBow schieten kan je terugvinden in onderstaande links.  Veel lees- en oefenplezier, en welkom in de wereld van ArcheryTRAP schutters.

Barebow schieten 1
Barebow schieten 2

Schieten op de vliegende targets kan met elk type van boog gebeuren, maar het gemakkelijkst zal altijd zijn zonder hulp van een vizier. De schutter moet snel kunnen richten en schieten.

De vluchtafstand van de pijl buiten moet beperkt worden tot maximum 70 tot 80 meter. Hiervoor worden pijlen met FluFlu veren gebruikt. Afhankelijk van de trekkracht van de gekozen boog zal ook een andere keuze moeten gemaakt worden aangaande de grootte en het aantal veren dat moet gebruikt worden op de pijlen.

Bogen met een trekkracht tot +/- 35 pond kunnen gebruik maken van 3 fluflu veren met een lengte van 10cm.
Indien er een boog gebruikt wordt met een trekkracht boven de 40 pond, zullen er 6 fluflu veren van 10cm lengte moeten gebruikt worden om de vluchtafstand te beperken. Deze veren kunnen dan eenvoudig en recht gekleefd worden op de pijluiteinden.
Men kan echter ook fluflu veren met volle lengte rond de pijl draaien.
Meer uitleg hierover kan teruggevonden worden via deze link:

FluFlu tips

FluFlu video